Welkom
in B4

Welkom in B4! In deze eindklas worden de leerlingen klaargestoomd voor het middelbare onderwijs. Dit doen ze onder begeleiding van de enthousiaste juf Sofie. Ze bouwen hun kwaliteiten en talenten verder uit, zodat ze voldoende gesterkt zijn om aan een nieuw avontuur te starten binnen het secundair.

Whatsapp Image 2022 10 06 At 09.40.44 (1)

Hallo,
ik ben juf Sofie

Hallo, Ik ben juf Sofie. Ik ben afgestudeerd in 2007 en ben datzelfde jaar op 1 september gestart in het Instituut Mevrouw Govaerts. Ik geef les in de eindklas ‘type basisaanbod’. Steeds met een lach sta ik voor de klas, omdat lesgeven mijn passie is. Lesgeven aan de schoolverlaters vind ik echt tof! De interactie met hen is geweldig. Ik bereid hen graag voor op de overstap naar het eerste middelbaar. Het is enorm boeiend om met hen op weg te gaan en te zien welke sprongen ze maken op weg naar ‘de grote school’. Het begeleiden in hun studiekeuze is wel een grote, maar hele fijne opdracht.

Ik ben een zorgzaam iemand en vind het welbevinden van mijn leerlingen zeer belangrijk. Je kan maar tot echt leren overgaan wanneer je je goed in je vel voelt. Voldoende beweging vind ik ook van belang en daarom fietsen en wandelen we vaak, vooral wanneer we op leeruitstap gaan. We fietsen ook naar onze 3-daagse.

Naast lesgeven vind ik het fijn om in mijn vrije tijd avontuur op te zoeken en creatief bezig te zijn. Ik hou van natuur en cultuur en breng ook graag veel tijd door met mijn gezin. Ik ben zelf mama van een sportief zoontje dat net gestart is in het eerste leerjaar. We wandelen en fietsen veel samen. Van reizen kan ik ook erg genieten, vooral omdat ik dan veel kan bijleren over vele verschillende landen en hun culturen. Verder ga ik graag uit eten met mijn familie of vrienden en ben ik verzot op sushi, zwarte chocolade en ijsjes.