Welkom in de
Groene klas

Welkom in de groene klas! De klas waar juf Maaike elke dag het beste van zichzelf geeft. In deze klas worden de leerlingen uitgedaagd om hun cognitieve grenzen te verkennen. Uiteraard blijven de sociale vaardigheden in deze klas primair. De leerlingen worden uitgedaagd om sociale situaties te ontdekken. De basisrust is ons uitgangspunt.

Whatsapp Image 2022 10 06 At 09.40.46

Hallo,
ik ben juf Maaike

Ik ben klasjuf van de groene klas. In deze klas is iedereen welkom. Het moet een veilig plekje zijn voor alle kinderen.
Het welbevinden van de kinderen vind ik heel belangrijk. Ik wil dat de kinderen zich goed voelen in de klas, maar zeker ook op school. Kinderen kunnen geen nieuwe dingen bijleren als ze zich niet goed voelen. Daarom bespreken we het welbevinden van de kinderen ook meerdere keren per dag. Dit doen we klassikaal, maar ook zeker individueel.
In onze klas willen we vooral veel nieuwe dingen bijleren, maar ons ook enorm amuseren.
Zo leren we cijferen, werkwoorden vervoegen, verenkelen, verdubbelen en nog veel meer. We werken allemaal op ons eigen tempo en niveau.
De dag beginnen we telkens met een onthaal. Hier kunnen de kinderen vertellen wat ze de afgelopen dag nog allemaal gedaan hebben. Tijdens de werkmomenten werken we regelmatig in onze kantoortjes of samen met de juf. Op het einde van de dag sluiten we de dag af met een rustig beloningsmoment en een kringmoment.
Tijdens het weekend kan je me vinden op het voetbalveld of in mijn scoutsuniform bij de Akabe van de scouts. In de vakanties begeleid ik met veel plezier enkele speelpleinweken voor kinderen met een beperking.