Welkom in de
Paarse Klas

Welkom in de paarse klas! In deze klas zitten de oudste leerlingen van onze lagere school- type 9. Deze leerlingen worden klaargestoomd om de overstap naar het secundaire onderwijs te maken. Ze worden verder uitgedaagd om cognitieve vaardigheden te ontwikkelen en ontdekken. De executieve functies spelen een hoofdrol. Basisrust in ons uitgangspunt.

Whatsapp Image 2022 10 06 At 09.40.45

Hallo,
ik ben juf Sarah

Ik ben juf van de oudste leerlingen van de structuurklassen.
Mijn klas moet voor elke leerling een plekje zijn waar hij of zij zich goed en veilig voelt. Het welbevinden van mijn leerlingen komt voor mij altijd op de eerste plaats.
Daarom maken we regelmatig tijd voor gesprekjes, klassikaal of tussen leerling en juf.
Ook starten we elke dag samen, met een rustig onthaal, en eindigen we elke dag samen, met een ontspannend (spel)moment.
In mijn klas werken we steeds op het niveau van elk kind, vaak in kleine groepjes, soms klassikaal. De leerlingen leren ook zelfstandig te werken. Ze volgen een eigen daglijn, en werken individueel aan taakjes die ze binnen een bepaalde tijd moeten afwerken.
Met de oudste leerlingen wordt er gewerkt aan de overgang naar de middelbare school. We bekijken wat de leerlingen kennen en kunnen, wat hun talenten zijn, en wat ze graag doen. Zo gaan we samen met de leerlingen en hun ouders op zoek naar een voor hen geschikte richting en middelbare school.
Met veel trots (en ook een beetje pijn in het hart ;-)) zwaai ik dan mijn schoolverlaters op het einde van het schooljaar uit!